nieuws

Bouwfonds werft vrouwen

Geen categorie

De kantoren van Bouwfonds Ontwikkeling in Eindhoven, Haarlem en Zwolle ontvingen gisteren meisjes van veertien en vijftien jaar op Girlsday. De projectontwikkelaar wil meisjes stimuleren voor het vak van project- en gebiedsontwikkeling te kiezen.

Bouwfonds werft vrouwen

Girlsday is een landelijk initiatief van VHTO. Op deze dag vinden bij tal van technische bedrijven in Nederland activiteiten plaats voor zo’n 8.000 meisjes. Het doel is participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten. Deze sectoren liggen wat het aantal meisjes betreft achter op andere landen. Locatiemanager Renée van de Beek van Bouwfonds Ontwikkeling in Zwolle: ‘Veel meisjes twijfelen of zij een profiel als ‘natuur en techniek’ moeten kiezen en vragen zich af waarom je het nodig hebt in de vervolgopleiding. Tijdens Girlsday ervaren zij waarom dat handig is om te doen. En dat het ook nog leuk kan zijn. Door deel te nemen aan dit initiatief wil Bouwfonds een goed beeld geven van hoe een baan in de bouw- en vastgoedsector eruit kan zien. Vrouwelijk talent is en blijft nodig.’

Een aantal middelbare scholieren reisde af naar Eindhoven, Haarlem en Zwolle. Van de Beek: ‘De meiden gaan aan de slag om een gebied te ontwikkelen: wat is er allemaal nodig om er te kunnen wonen of werken? Hoeveel woningen moeten er komen? Hoe zien de woningen eruit? Hoe zien de wegen eruit? Uiteindelijk laten we zien hoe wij het vraagstuk hebben aangepakt.’

Girlsday vond dit jaar voor de vierde keer plaats en is een initiatief van VHTO, een landelijk expertisebureau voor meisjes/vrouwen in bèta/techniek. Bij uiteenlopende technische bedrijven, science centers en (hoger onderwijs)-instellingen door heel Nederland vonden er activiteiten plaats. Prinses Máxima gaf gisteren het startsein voor Girlsday. Meer informatie: www.girlsday.nl.

Reageer op dit artikel