nieuws

Aedes wil Calon nog vier jaar als voorzitter

Geen categorie

Marc Calon (52) blijft de komende vier jaar voorzitter van Aedes, zo stelt het bestuur van de branchevereniging voor. Zijn functie wordt uitgebreid naar fulltime, tegen het salaris van 156.000 euro dat hij nu voor drie dagen werk ontvangt. De leden stemmen op het verenigingscongres op 25 april over de herbenoeming.

Aedes wil Calon nog vier jaar als voorzitter

Calon werd in 2009 voorzitter van Aedes. Het bestuur ziet hem ook in de komende vier jaar als ‘de juiste man op de juiste plek’.

Calon heeft in de afgelopen jaren de branchevereniging terug op de kaart gezet en de relaties met ‘belanghouders’ hersteld, aldus het bestuur. ‘Woningcorporaties, maar ook externe stakeholders, lieten het bestuur weten dat zij Calon waarderen om zijn kennis van zaken en omdat hij stelling durft te nemen. De volkshuisvesting verkeert in zwaar weer. De branchevereniging wil de lijn van duidelijkheid in positionering en kritische zelfreflectie voortzetten. Dat vraagt om daadkracht en Marc Calon past daar als boegbeeld bij. De verbinding intern in de vereniging verdient de komende periode extra aandacht.’

‘Op basis van de evaluatie van de afgelopen vier jaar en het gewenste profiel voor de komende periode heeft het Aedes-bestuur besloten Marc Calon voor te dragen voor een tweede (en laatste) termijn van vier jaar. De functie van Aedes-voorzitter heeft de afgelopen jaren meer tijd gevergd dan de oorspronkelijk ingeschatte drie dagen per week. Dat zal ook de komende jaren het geval zijn. De functie wordt daarom uitgebreid naar fulltime. Het salaris van de voorzitter blijft 156.000 euro en past binnen de Wet Normering Topinkomens.’

Reageer op dit artikel