nieuws

Werkend Nederland tevreden over parkeergelegenheid

Geen categorie

De parkeergelegenheid op het werk wordt door werkend Nederland gemiddeld met een 8,1 beoordeeld. Parkeren op een parkeerterrein of parkeergarage van het eigen bedrijf wordt het meest gewaardeerd (8,4).

Werkend Nederland tevreden over parkeergelegenheid

Uiteraard speelt ook de loopafstand tot de werkplek en de beschikbaarheid van een parkeerplaats een belangrijke rol in de beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek door USP Marketing Consultancy onder werkende Nederlanders die voor het woon-werkverkeer gebruik maken van de auto, naar de waardering van de op het werk aanwezige parkeervoorzieningen.

Voor de helft van alle werkende Nederlanders is de auto het meest gebruikte vervoersmiddel om naar het werk te gaan. Van alle Nederlanders die met de auto naar het werk gaat, geeft 94 procent aan gratis te kunnen parkeren. In 6 procent van de gevallen moet wel worden betaald (openbare weg of publieke parkeerplaats). Bijna 60 procent van de autogebruikers kan parkeren op een parkeerterrein of parkeergarage van het bedrijf waar men werkzaam is.

In 10 procent van de gevallen wordt geparkeerd op een gezamenlijk parkeerterrein dat wordt gedeeld met verschillende bedrijven. Bijna een kwart (23 procent) van de werkende Nederlanders die met de auto gaan, parkeert op de openbare weg. De afstand van de parkeerplaats tot de werklocatie is vaak niet groot. In ruim een derde van de gevallen kan worden geparkeerd voor de deur van het bedrijf waar men werkzaam is. Daarnaast geeft bijna de helft van de autogebruikers aan dat de afstand tussen hun parkeerplek en de daadwerkelijke werklocatie niet groter is dan 100 meter. Wanneer de afstand groter is dan 100 meter neemt de tevredenheid met de parkeergelegenheid sterk af, van een cijfer boven de 8, tot een cijfer onder de 7.

Ruim twee derde van de autogebruikers die met de auto naar het werk gaat, heeft nooit moeite om een parkeerplaats te vinden. Ruim een kwart (28 procent) geeft aan in een enkel geval meer moeite te moeten doen om een parkeerplek te vinden of zelfs ergens anders te moeten parkeren. Nog geen 4 procent geeft aan dat zij vaak op zoek moeten naar een (andere) parkeerplaats.

Reageer op dit artikel