nieuws

Vier nieuwe schoenenwinkels Van Haren

Geen categorie

Schoenenketen Van Haren opent dit jaar vier nieuwe winkels. De Amsterdams Kalverstraat krijgt een Van Haren flagshipstore van 600 m2. Daarnaast komen er nieuwe vestigingen in Amersfoort, Nieuwegein en Gorkum.

Dat blijkt uit de gisteren gepresenteerde jaarcijfers van de schoenenwinkelketen. Met 139 filialen in Nederland, een online winkel en een omzet van 132,6 miljoen euro in 2012 is de onderneming nu de grootste schoenenretailer van Nederland. In 2012 opende Van Haren vijf nieuwe Nederlandse winkels en gingen twee minder draaiende vestigingen dicht. Terwijl de omzet in de hele schoenenbranche met 6 procent daalde, verkocht Van Haren in 2012 bijna 5 procent meer schoenen.

Van Haren gaat ook een nieuw distributiecentrum in Waalwijk realiseren. Het 11.000 m2 grote depot moet in de zomer operationeel worden. Het distributiecentrum wordt gevestigd in Haven VII in Waalwijk en ligt verkeersgunstig aan de A59. In totaal zal het zijn ingericht op een overslag van jaarlijks ruim 6 miljoen paar schoenen. De kosten van de investering bedragen rond de 12,3 miljoen euro.

De schoenenretailer zegt de omzetstijging ook te danken te hebben aan de internetwinkel die sinds 2010 online is. ‘We hebben het afgelopen jaar in onze online shop een groei van 60 procent geboekt. We zien de online shop als een sterk, onmisbaar service-instrument, dat het aanbod in onze filialen optimaal aanvult en ondersteunt. De combinatie van de online shop en een nationaal netwerk aan filialen komt bij de klanten goed aan’, aldus directeur Krein Bons van Van Haren. De retailer komt binnenkort ook met een applicatie om schoenen te kiezen en kopen met de tabletcomputer en smartphone.

Reageer op dit artikel