nieuws

Vestia: derivatencontract Credit Suisse ongeldig

Geen categorie

Vestia betwist de rechtsgeldigheid van zijn derivatencontracten met Credit Suisse. Dat bleek vrijdag in Londen tijdens een regiezitting in de door Credit Suisse aangespannen rechtszaak tegen de corporatie. Het financiële concern eist 83 miljoen euro van Vestia, omdat de corporatie betalingsverplichtingen voor de derivatencontracten niet zou zijn nagekomen.

Vestia: derivatencontract Credit Suisse ongeldig

De corporatie stelt dat haar voormalige treasurer Marcel de Vries niet bevoegd was om namens haar te onderhandelen over de derivatencontracten. Evenmin had voormalig topman Erik Staal van Vestia de bevoegdheid om zijn handtekening te zetten onder de derivatencontracten. Bovendien had Credit Suisse kunnen en moeten weten dat de woningstichting de derivaten niet nodig had om zich tegen renteverhogingen te waarborgen. De bank had de stukken nooit mogen verkopen, stelt Vestia.

Het geëiste bedrag van 83 miljoen euro is 20 miljoen euro hoger dan Credit Suisse had kunnen ontvangen, als het net als tien andere banken een schikking had getroffen met Vestia. Daarbij werd een derivatenportefeuille met een negatieve marktwaarde van 2,7 miljard euro afgekocht voor 2 miljard euro.

Reageer op dit artikel