nieuws

Veel beleggers naar Mipim 2013

Geen categorie

Een recordaantal van 4.300 internationale vastgoedbeleggers heeft zich al aangemeld voor Mipim 2013. Onder hen vertegenwoordigers van zestig verschillende pensioenfondsen en staatsbeleggingsfondsen.

Volgens beursorganisator Reed Midem is de grote belangstelling te danken aan het verwachte herstel van de Europese vastgoedmarkten, dat zich in de tweede helft van dit jaar zal aandienen.

In een persbericht citeert de beursorganisatie onder andere topman Thomas Beyerle van de internationale vastgoedonderneming IVG Immobilien. Volgens Beyerle is de belangrijkste boodschap voor 2013 helder: ‘De euro zal overleven. De meeste vastgoedmarkten komen uit de crisis. Het vertrouwen in de financiële markten is significant toegenomen.’ Voor het eind van dit jaar verwacht hij dan ook duidelijke tekenen van herstel.

 De 24ste editie van de internationale vastgoedbeurs vindt plaats van 12 tot en met 15 maart 2013 in het beroemde Palais des Festivals van de Franse badplaats Cannes. De beursvloer omvat 20.000 m2. Tot de exposanten behoren onder meer GIC Re International, La Caisse des Dépôts, Union Investment Real Estate, Aviva Investors en Allianze Real Estate. Er worden projecten getoond uit tachtig verschillende landen.

Het congresprogramma van Mipim 2013 beslaat zeventig verschillende sessies. Hot topic is hoe de liquiditeitscrisis de financiering van commercieel vastgoed heeft veranderd. Of zoals Pierre Vaquir, CEO van AXA Real Estate, het uitdrukt: ‘De vraag naar eersteklas beleggingen blijft extreem hoog, met een duidelijke focus op joint ventures en clubdeals. Niettemin verwacht ik dat beleggers dankzij toegenomen realisme over de juiste prijs van secundair vastgoed ook naar risicovoller vastgoed gaan kijken.’

Reageer op dit artikel