nieuws

Toenemend vertrouwen Europese vastgoedbeleggers

Geen categorie

Europese vastgoedbeleggers lijken weer meer vertrouwen te krijgen in de markt. Een meerderheid (58 procent) verwacht zijn investeringen dit jaar op te voeren vergeleken met vorig jaar. Toen dezelfde vraag een jaar geleden werd voorgelegd was dat slechts 45 procent.

Toenemend vertrouwen Europese vastgoedbeleggers

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van vastgoedadviseur CBRE naar de intenties van beleggers aan de vooravond van de internationale vakbeurs Mipim. Van de beleggers die aangeven dat ze meer zullen investeren dan in 2012 zegt 30 procent zelfs 20 procent of meer acquisities te doen. Het percentage vastgoedbeleggers dat verwacht minder te investeren is gedaald tot 6 procent.

Voorts voorziet 71 procent van de respondenten dat onder aan de streep de waarde van de acquisities die van de disposities zullen overtreffen. Van de beleggers spreekt 53 procent een voorkeur uit voor zogenoemde ‘core’ beleggingen, dat is een toename vergeleken met vorig jaar. Tegelijkertijd was er een duidelijke toename van investeerders die ‘goed secundair’ vastgoed en ‘opportunistisch’ vastgoed niet versmaden. De trek in zogenoemd ‘distressed ‘ vastgoed bleef met 22 procent ongewijzigd.

Reageer op dit artikel