nieuws

Tarieven parkeergarages 9 procent gestegen

Geen categorie

De tarieven voor parkeergarages zijn in 2012 met gemiddeld 9 procent gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Detailhandel Nederland maandag publiceerde.

Tarieven parkeergarages 9 procent gestegen

De organisatie onderzocht 80 parkeergarages. De tariefstijging was bij de Plazagarage in Rotterdam het hoogst: 50 procent. Bij meer dan 60 procent van de garages steeg de prijs meer dan de inflatie.

Volgens Detailhandel Nederland betalen automobilisten vaak te veel, omdat de tarieven in grote tijdseenheden worden berekend. Voor een uur parkeren zou een automobilist gemiddeld 14 procent te veel betalen. De PvdA wil daarom dat het in de wet wordt vastgelegd dat automobilisten per minuut mogen afrekenen, met een starttarief van maximaal 5 minuten. ‘Het komt voor dat automobilisten voor een vol uur betalen als ze bijvoorbeeld maar 31 minuten geparkeerd staan’, zegt PvdA Kamerlid Attje Kuiken.

Detailhandel Nederland vergeleek de parkeergarages ook op kwaliteit. De Zaailandgarage in Leeuwarden werd uitgeroepen tot beste parkeergarage van Nederland.

Reageer op dit artikel