nieuws

Sterkste stijging woningprijzen VS sinds 2006

Geen categorie

De woningprijzen in de Verenigde Staten vertoonden in januari de sterkste toename sinds juni 2006. Dat blijkt uit de zogenoemde Case-Shillerindex die financieel dienstverlener Standard & Poor’s dinsdag heeft gepubliceerd.

Sterkste stijging woningprijzen VS sinds 2006

De prijzen stegen in januari met ruim 1 procent vergeleken met december en met 8,1 procent vergeleken met een jaar eerder. Dat is sterker dan verwacht. Economen gepolst door persbureau Bloomberg rekenden gemiddeld op toenames met 0,8 procent op maand- en 7,9 procent op jaarbasis.

De Case-Shillerindex is gebaseerd op de woningprijzen in twintig grote Amerikaanse steden. Het cijfer geldt als een graadmeter voor de gehele Amerikaanse woningmarkt.

Reageer op dit artikel