nieuws

Steden wachten onderzoek staatssteun af

Geen categorie

Betrokken gemeenten wachten de uitkomsten af van het onderzoek van de Europese Commissie naar mogelijk ongeoorloofde steun aan voetbalclubs. De klachten van burgers zijn bekend, zeggen ze.

Steden wachten onderzoek staatssteun af

Brussel neemt de steun van gemeenten aan PSV, NEC, Willem II, FC Den Bosch en MVV onder de loep. Wethouder Staf Depla van Eindhoven ziet het onderzoek naar de aankoop van de grond van PSV met vertrouwen tegemoet. ‘Bij de voorbereiding is rekening gehouden met Europese regels. We hadden de grond niet gekocht als de koop niet aan de regels zou voldoen.’

De gemeente Tilburg werkt mee aan het onderzoek en wacht de uitkomst af. ‘We zijn niet geschrokken, we waren min of meer voorbereid’, laat een woordvoerder weten. Volgens de gemeente Nijmegen betreft de kwestie die Brussel gaat onderzoeken één klacht van één burger over een oudere zaak. Dat er was geklaagd bij de gemeente was bekend. De gemeente wacht het oordeel van de EU over de zaak rustig af, laat een woordvoerster weten. De gemeente Maastricht kan nog niet reageren op het bericht van de Europese Commissie over MVV en de andere clubs. ‘We wachten eerst de stukken af en gaan die dan bestuderen’, reageert de woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel