nieuws

Ruimte voor elf nieuwe grote windmolenparken

Geen categorie

In overleg met de provincies wees het kabinet elf gebieden aan waar tot 2020 nieuwe grote windmolenparken kunnen worden gebouwd. Flevoland levert met 1.370 megawatt de grootste bijdrage, zo is donderdag bekendgemaakt. De ministerraad stemde in met de ontwerp-structuurvisie Windenergie op Land van de ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Melanie Schultz (Infrastructuur).

Ruimte voor elf nieuwe grote windmolenparken

Het gaat om de locaties: Eemshaven, Delfzijl, N33, Drentse Veenkoloniën, Wieringermeer, IJsselmeer-Noord, Flevoland, Noordoostpolderdijk, Rotterdamse haven, Goeree-Overflakkee en Krammersluizen. De provincies wijzen dit jaar ook plekken aan voor kleinere windprojecten. Het kabinet wil in 2020 in totaal 6.000 megawatt aan windenergie opwekken, waarmee ruim 4 miljoen huishoudens van elektriciteit kunnen worden voorzien.     

Reageer op dit artikel