nieuws

Rabobank sluit 500 lokale kantoren

Geen categorie

Rabobank gaat de helft van zijn lokale kantoren sluiten. Nu heeft Rabobank nog een kleine 1.000 bankfilialen. In 2016 denkt Rabobank met minder dan 500 toe te kunnen, stelde Rabo-bestuursvoorzitter Piet Moerland gisteren in een toelichting op de jaarcijfers.

Rabobank wil de dienstverlening meer richten op het internetbankieren, onder meer via smartphones. De operatie moet ervoor zorgen dat de kosten van de bank fors omlaag gaan. Onder de Rabogroep vallen 139 lokale banken met meerdere zelfstandige vestigingen. Moerland pinde zich dan ook niet vast op een exact aantal sluitingen. ‘Ik sluit niet uit, maar het is aan de lokale banken, dat we eind 2016 onder de 500 vestigingen uitkomen.’ De komende vier jaar gaan hierdoor waarschijnlijk 6.000 arbeidsplaatsen verloren. ‘Het gedrag van klanten is in hoog tempo veranderd. We moeten onze systemen en processen aanpassen aan de technologische veranderingen. Dat vraagt een grote flexibiliteit van onze werknemers’, reageerde Moerland eufemistisch.

Reageer op dit artikel