nieuws

Prijsdaling koopwoningen neemt af

Geen categorie

Verkochte bestaande koopwoningen waren in februari 8,3 procent goedkoper dan in februari 2012. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is kleiner dan in januari. Toen waren huizen 9,6 procent goedkoper.

Prijsdaling koopwoningen neemt af

Ten opzichte van januari stegen de prijzen dan ook licht met 1,2 procent. De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in februari op ongeveer hetzelfde niveau als medio 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling ruim 18 procent. De eerste twee maanden van 2013 zijn 14.157 woningen verkocht. Dat is bijna 5 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Reageer op dit artikel