nieuws

OVG Bischoff start bouw HumboldtHafenEins

Geen categorie

Gisteren gaven OVG Bischoff en Carsten Spallek, district-raadslid van stedelijke ontwikkeling in Berlijn-Centrum, het startsein voor de bouw van het kantoorgebouw HumboldtHafenEins. Het gebouw komt in het midden van Berlijn te liggen, vlak bij de Reichstag en het Centraal Station.

OVG Bischoff start bouw HumboldtHafenEins
Berlijn Humboldthafens

Spallek stelt dat de bouw een boost geeft aan de ontwikkeling van het gebied rondom de Humboldthafen. ‘Het ontwerp van dit mooie, ultramoderne gebouw past in de ambitie van OVG in de ontwikkeling van gebouwen. Het wordt een architectonische landmark voor dit district.’ Coen van Oostrom, samen met Jürgen Bischoff managing partner van OVG Bischoff, is trots op de starten van de bouw van hun eerste project in Berlijn. ‘We zijn koploper in energiezuinige en innovatieve kantoorgebouwen in Nederland. HumboldtHafenEins is onze eerste mijlpaal in Duitsland. Ik ben er van overtuigd dat er meer projecten zullen volgen.’ De oplevering van het gebouw HumboldtHafenEins staat gepland voor begin 2014; het is ontworpen door de architect KSP Jürgen Engel.

De ruime openbare promenade met restaurants en cafés langs het water, zal volgens de ontwikkelaar zorgen voor een aangename en verfijnde sfeer. PricewaterhouseCoopers tekende vorig jaar het huurcontract voor ongeveer 24.400 m2 kantoorruimte en 260 parkeerplaatsen. Eerder dit jaar werd bekend dat het project verkocht is aan twee pensioenfondsen. Het project ontving vorig jaar het hoogst haalbare nationale duurzaamheidscertificaat, DGNB Gold precertificaat en staat in de top 5 van meest duurzame gebouwen van Duitsland.

Reageer op dit artikel