nieuws

Nicole Maarsen treedt terug uit directie Maarsen Groep

Geen categorie

Nicole Maarsen is per 15 maart afgetreden als lid van de directie van de Maarsen Groep, gevestigd in Amsterdam, een van de grote Nederlandse particuliere vastgoedbeleggers die vooral via eigen projectontwikkeling werkt.

Nicole Maarsen treedt terug uit directie Maarsen Groep

Zij wil een andere richting geven aan haar carrière in het vastgoed, maar zal als commissaris en als aandeelhouder van het familiebedrijf wel direct bij de Maarsen Groep blijven betrokken. Samen met haar zuster Monique, die algemeen directeur is, heeft zij de afgelopen negen jaar meegewerkt aan de uitbreiding van de portefeuille van de onderneming.

De Maarssen Groep heeft een beleggingsportefeuille die bestaat uit 160.000 m2 kantoorruimte en 40.000 m2 appartementen in verschillende gemeenten. In voorbereiding zijn 330.000 m2 kantoorruimte en 1.200 appartementen. Het grootste nu in uitvoering zijnde project is First Rotterdam tegenover het Centraal Station in Rotterdam bestaande uit 54.000 m2 kantoorruimte waarvan een aanzienlijk deel al is verhuurd, onder andere aan de Robeco-groep.

Het omvangrijkste project in voorbereiding is de ontwikkeling van de terreinen van de tennisclub Gold Star aan de Zuidas in Amsterdam. Hier staan 100.000 m2 kantoorruimte, 45.000 m2 appartementen en 15.000 m2 overige voorzieningen op het bouwprogramma. Van de overige projecten kunnen onder meer worden genoemd woningen achter het Amstel Station in Amsterdam, terwijl In Amstelveen Park Kronenburg in voorbereiding is met 40.000 m2 kantoorruimte. Oorspronkelijk stond hier een vrijwel even groot kantorencomplex, maar dat is afgebroken.

In Breukelen is het kantorenproject Brooklyn Heights met 38.000 m2 kantoorruimte in voorbereiding. Dit gebeurt samen met Brouwershoff waarmee trouwens in meer projecten wordt samengewerkt, zowel op het gebied van beleggingen als de ontwikkelingen.

Nicole Maarsen is bestuurslid van de Neprom en voorzitter van de daartoe behorende Commissie Commercieel Vastgoed. Zij was een van de drijvende krachten achter het vorig jaar door marktpartijen opgestelde Kantorenconvenant, dat als doelstelling heeft het overaanbod aan kantoren in ons land te reduceren.

Reageer op dit artikel