nieuws

IVBN Pluim voor Cor Worms

Geen categorie

Cor Worms heeft de IVBN Pluim gekregen. Hij ontving de onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor de belangenorganisatie van institutionele vastgoedbeleggers IVBN en voor de hele vastgoedbeleggingssector.

De uitreiking van de prijs – een luxe pen met inscriptie – vond plaats tijdens zijn afscheid als manager research bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Worms (62) ging met pensioen.

Sinds de fusie van Achmea Vastgoed en Interpolis Vastgoed, bekleedde hij de functie van manager Research and Development. Worms heeft een veelzijdige carrière achter de rug. Hij maakte drie jaar deel uit van de directie van Achmea Vastgoed en was van 1998 tot 2004 directeur van Lovob Bank en Insurance.

Worms begon zijn carrière in 1972 als onderzoekmedewerker bij de toenmalige ABN-bank. Hij werkte voor twee ministeries (Financiën en Economische Zaken) en is ook directeur Beleggingen geweest van het Hoogovens Pensioenfonds. Worms is bekend vanwege zijn rol als jury-voorzitter van de Scriptieprijs. Dat blijft hij de komende twee jaar ook doen. Daarnaast was Worms onder meer voorzitter van een subwerkgroep die de publicatie riskmanagement heeft uitgebracht en mede-auteur van het IVBN-paper over Liability Driven Investing. Worms is bovendien voorzitter van de Accreditatiecommissie van de Dutch Securities Institute en als docent verbonden aan de Amsterdam School of Real Estate en de Hogeschool van Rotterdam.

De IVBN pen is eerder uitgereikt aan Karel Gerbrands (toen Fortis Vastgoed; nu ASR in 2003), Jelle Kasteel (toen BPF Bouwinvest in 2004), Sipke Gorter (Philips in 2005), Hans Touw (toen Amvest in 2006), Gert-Jan Kapiteyn (toen Goodman, nu Aberdeen in 2007); Cyril van den Hoogen (Altera Vastgoed in 2008) en voor het laatst aan Aart Hordijk van de ROZ en ROZ Vastgoedindex in 2010.

Reageer op dit artikel