nieuws

IVBN: heffing rem voor investeringen in huurwoningen

Geen categorie

De heffing op woningen met huren onder 681 euro zal ten koste gaan van investeringen door institutionele beleggers. Daarom zijn de verwachtingen niet gerechtvaardigd dat ze veel nieuwe huurwoningen zullen (laten) bouwen in de vrije sector of geliberaliseerd corporatiebezit zullen gaan overnemen.

Dat stelt IVBN, de vereniging van institutionele beleggers, in een persbericht. De heffing kost institutionele beleggers structureel 35 miljoen euro per jaar. De gevolgen zijn een scherpe daling van het rendement en forse waardedalingen van bezit. Ook ziet IVBN een risico van afnemende interesse voor woningen boven 681 euro: beleggers vrezen dat de heffing later ook voor dit deel van de markt gaat gelden.

Reageer op dit artikel