nieuws

Ibus verkoopt hotelketen Vietnam

Geen categorie

Ibus heeft het grootste deel van zijn investeringen in Vietnam verkocht. De internationale vastgoedinvesterings- en assetmanagementmaatschappij heeft besloten om de Vietnamese activiteiten na tien jaar te verkopen en zich te focussen op haar kernactiviteiten. Deze liggen in fondsen en private placements in Europa en de VS.

Ibus verkoopt hotelketen Vietnam

De verkoop betreft twee viersterrenplusresorts, gelegen in Hoi An en Quy Nhon. Daarbij horen ook de merkrechten en managementcontracten van Life Resorts Management Company, een dochteronderneming van Ibus. De verkoopprijs bedraagt 17,7 miljoen dollar (vóór belastingen). De oorspronkelijke investering sinds 2003 bedroeg ongeveer 8,7 miljoen dollar. Koper is een beursgenoteerde hospitalityketen uit Thailand.

Het resterende deel van de Vietnamese portefeuille betreft een hotelbotenproject in Ha Long Bay, dat in de komende periode zal worden verkocht. Naast de fondsactiviteiten in Europa en de VS voert de assetmanagement-tak van Ibus momenteel verschillende opdrachten uit in Nederland.

Reageer op dit artikel