nieuws

Huren studentenkamers krap 10 procent hoger

Geen categorie

De huur van een gemiddelde studentenkamer lag vorig jaar op 415 euro per maand. Dat is een stijging van bijna 10 procent, ofwel 36 euro vergeleken met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van Kamernet.nl, waar ongeveer 70 procent van alle Nederlandse studentenkamers wordt aangeboden.

Huren studentenkamers krap 10 procent hoger
The Student Hotel

Overigens niet alleen de prijs, ook de gemiddelde omvang van de kamers nam toe het afgelopen jaar. De aangeboden studentenkamers hadden het afgelopen jaar een omvang van ongeveer 22,5 m2, zo’n 14 procent groter dan in 2011. De grootste kamers worden aangeboden in Den Haag: studenten hebben daar bijna 30 m2 tot hun beschikking.

Het aantal aangeboden kamers steeg met bijna een kwart het afgelopen jaar tot ruim 130.000 studentenkamers. In Utrecht was het aanbod het grootst met bijna 16.000 kamers, gevolgd door Amsterdam en Groningen.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) laat in een reactie weten het erg zorgelijk te vinden dat de huur weer is gestegen. ‘Studenten zijn straks met het leenstelsel hun basisbeurs kwijt, hun OV-jaarkaart en dan kost een kamer ook nog eens meer’, aldus Kai Heijneman, voorzitter van de LSVb.

Reageer op dit artikel