nieuws

Henk Schuijt ex-ING Real Estate overleden

Geen categorie

Henk Schuijt (1955), een van de meest kleurrijke personen uit de recente Nederlandse vastgoedgeschiedenis, is afgelopen zaterdag overleden. Schuijt werkte 27 jaar lang bij ING Real Estate en de voorlopers daarvan, en heeft de turbulente en ongekende groei van de vastgoedportefeuille bij deze fusiebank – zowel bij ontwikkeling, financiering en asset management – van nabij meegemaakt.

Henk Schuijt ex-ING Real Estate overleden

Schuijt begon zijn carrière bij MBO waarna hij in 1990 werd benoemd tot directeur Vastgoedfinanciering. Na de vorming van ING RE werd hij verantwoordelijk voor de wereldwijde portefeuille van ING Vastgoed Financiering en was hij eveneens lid van de Board van ING RE onder Jan Doets.

In 2007 was hij een van de eersten in het top van ING Real Estate die moest wijken, toen duidelijk werd dat de raad van bestuur van de bank niet langer meer wilde doorgaan met de vastgoedambities van eerst Jan Doets en later George Jautze. Hij richtte zijn eigen bedrijf op als onafhankelijk adviseur, interim directeur en andere management activiteiten. Daarnaast was hij actief, samen met een paar andere specialisten, binnen SSWZ Partners.

Henk Schuijt was niet alleen een uitermate goede en loyale vastgoeddeskundige, hij was ook een uiterst goede netwerker en een zeer innemende en onderhoudende persoonlijkheid. Geen receptie, congres, borrel of ander netwerkactiviteit ging aan hem voorbij. Ruud de Wit, voormalig hoofdredacteur van Vastgoedmarkt: ‘In de goede oude tijden kwam ik Henk nog wel eens tegen voor het kantoor van ING Real Estate aan de Schenkkade in Den Haag. Henk hield niet alleen van een goed glas wijn, hij was ook een verstokte roker en na het uitbannen van het roken binnen in het kantoor, verbleef Henk noodgedwongen vele uren buiten voor het kantoor, waar hij zijn jonge medewerkers, klanten en relaties gewoon te woord bleef staan.’

Drie jaar geleden werd bij Schuijt kanker ontdekt, een ziekteproces dat hij met open vizier en ook vaak met een onafscheidelijke moed en lach wist te weerstaan. Afgelopen zaterdag werd de ziekte hem toch fataal.

Reageer op dit artikel