nieuws

Hans Copier verlaat CBRE Global Investors

Geen categorie

Hans Copier heeft zijn functie neergelegd als country manager Nederland en fondsmanager van CBRE Dutch Office Fund, CBRE Dutch Retail Fund en CBRE Dutch Residential Fund. Dat heeft CBRE Global Investors (CBRE GI) dinsdag (12 maart) bekendgemaakt.

Hans Copier verlaat CBRE Global Investors

Het vertrek van Copier is het gevolg van ‘verschillende visies op de toekomstige rol van Hans in het bedrijf’, aldus CBRE GI. Pieter Hendrikse, CEO EMEA, en Dennis van Vugt, CFO/COO, gaan de Nederlandse organisatie op interim-basis leiden.

Onduidelijk is nog wat het vertrek van Copier bij CBRE GI betekent voor zijn voorzitterschap van IVBN, de vereniging van institutionele vastgoedbeleggers. Volgens de verenigingsregels moet de voorzitter werkzaam zijn bij één van de leden. IVBN-directeur Frank van Blokland: ‘Mijn eerste reactie is: verdorie: we hebben in Hans een uitstekende voorzitter. Zelf heb ik met plezier met hem samengewerkt. Meer kan ik er niet over zeggen, voordat de zaak besproken is tijdens de ledenvergadering van aanstaande dinsdag.’

Eerder op de dag maakte CBRE GI de samenvoeging bekend van de separate accountactiviteiten tot een nieuwe organisatie. De leiding van deze tak komt in handen van James Clifton Brown (voorzitter van de board) en John Ozinga (lid van de board). Zij rapporteren aan Pieter Hendrikse. De separate accountactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk blijven binnen de EMEA-organisatie zelfstandig functioneren onder leiding van Michael Ness.

De op Nederland gerichte fondsen van CBRE GI hebben een belegd vermogen van in totaal 5.750 miljoen euro. Het gaat om 2.200 miljoen euro in het Dutch Office Fund, 2.100 miljoen euro in het Dutch Retail Fund en 1.450 miljoen euro in het Dutch Residential Fund. De fondsen waren onderdeel van ING Real Estate Investment Management (ING REIM) Europe, dat in februari 2011 met ING REIM Asia en Clarion Real Estate Partners aan CBRE GI werd verkocht. Het ging om een portefeuille van 44,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel