nieuws

Eerste certificaten marktanalyse

Geen categorie

Stichting VastgoedCert heeft onlangs de eerste inschrijvingen verricht in het nieuwe register voor deskundigen op het gebied van marktanalyse en modelmatige waardebepaling. Het nieuwe register staat open voor deskundigen die op basis van marktanalyse massale (modelmatige) taxaties uitvoeren. VastgoedCert komt hiermee naar eigen zeggen tegemoet aan de behoefte aan een goed herkenbare beroepsgroep.

Voor het beroep van marktanalist / modelmatig taxateur is vooralsnog geen reguliere opleiding beschikbaar. De vakbekwaamheid van kandidaten zal daarom deels op basis van andere relevante diploma’s en deels op basis van ervaring beoordeeld en gewaarborgd worden, aldus VastgoedCert. Dekra Certification (voorheen KEMA Quality) neemt de certificatiebeslissingen, VastgoedCert houdt het register bij van de gecertificeerde deskundigen.

Het register staat daarmee open voor bijvoorbeeld marktanalisten en marktonderzoekers bij banken, verzekeraars en projectontwikkelaars, taxateurs die modellen beschikbaar maken voor validatie van taxaties en taxateurs die modellen voor WOZ-taxaties inrichten en verfijnen. Er is minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring vereist. Inmiddels hebben zich zeventig deskundigen voor certificatie aangemeld. Na acceptatie mogen zij de titel RDMW (Register Deskundige Marktanalyse en Modelmatige Waardebepaling) voeren.

Reageer op dit artikel