nieuws

Eduard Schaepman nieuwe CEO Chalet Group

Geen categorie

Chalet Group, houder van een van de grootste vastgoedportefeuilles van Nederland, heeft Eduard Schaepman benoemd tot CEO.

Eduard Schaepman nieuwe CEO Chalet Group

Schaepman, tot voor kort directeur Regus Nederland, zal per 1 april de leiding van het bedrijf overnemen. Hij vervangt Boris Brummelhuis, die verantwoordelijk wordt voor de vastgoedstrategie. Pascal Rongen blijft statutair directeur. Chalet Group zette zich vorig jaar in één klap op de kaart met de koop van de High Tech Campus in Eindhoven van Philips voor 425 miljoen euro.

Chalet Group-investeerder Marcel Boekhoorn over de komst van Schaepman: ‘De belangrijkste doelstelling van Chalet Group is het realiseren van groei. Daarom is Eduard absoluut een versterking voor het team. Ik vergelijk ondernemen wel eens met fietsen; om in balans te blijven moet je altijd vooruit blijven gaan. De kopman geeft het tempo en de richting aan. Voor die rol kon ik me geen betere kandidaat voorstellen dan Eduard Schaepman.’

Schaepman wordt volgens Chalet Group ‘in de markt’ niet gezien als echte vastgoedman, eerder als een strategie- en change manager. Schaepman: ‘Vastgoed is een spel. Bij de meeste vastgoedondernemers heet dat spel monopoly. Maar ik speel liever stratego. Daarom had ik ook meteen iets met de visie van Chalet Group en Marcel Boekhoorn. Hij staat bekend om zijn onconventionele aanpak en zijn continue drang naar vooruitgang. De vastgoedwereld moet zichzelf opnieuw gaan uitvinden, creatiever worden, en daar heb je een frisse wind voor nodig. Stenen moeten rollen.’

Bij de Chalet Group krijgt Schaepman een indrukwekkende vastgoedportefeuille onder zijn hoede, stelt Chalet. Elk gebouw heeft volgens de nieuwe CEO ‘zijn eigen achtergrond, locatie en mogelijkheden’. ‘Die waarde moet je herkennen en verder laten groeien. Op basis van de bestaande 75 panden en de bestaande infrastructuur wil ik een netwerk van ontmoetingsplekken gaan creeëren, dat uitgaat van de echte behoeften van de eindconsument in plaats van de behoeften van de verhuurder. Die oude patronen moeten weg. Bij Chalet Group ontwikkelen we elk type vastgoed, behalve heilige huisjes’, aldus Schaepman.

Reageer op dit artikel