nieuws

Deelnemers ABP sceptisch over hypotheekplan

Geen categorie

Deelnemers van pensioenfonds ABP zijn vooralsnog sceptisch over de plannen om pensioenfondsen te betrekken bij de financiering van hypotheken. Dat heeft ABP-vicevoorzitter Xander den Uyl dinsdag laten weten.

Deelnemers ABP sceptisch over hypotheekplan

ABP houdt bijeenkomsten om uitleg te geven over de korting die deelnemers per 1 april te wachten staat en over de hypotheekplannen. Tijdens die bijeenkomsten is het publiek volgens Den Uyl vooral erg kritisch over het idee om met pensioengeld hypotheken te financieren. ‘Mensen denken dat ABP onder druk wordt gezet door de politiek. Ze vrezen dat het een maatregel is om de banken te spekken.’ Deelnemers vrezen ook dat pensioengeld in ‘rommelhypotheken’ wordt gestoken.

Reageer op dit artikel