nieuws

Blokhuis leidt verkoop deel Corio-portfolio

Geen categorie

Jaap Blokhuis gaat de komende drie tot vier jaar de voorgenomen verkoop leiden van non-core winkelcentra van Corio. Dat maakte Corio vandaag bekend.

Blokhuis leidt verkoop deel Corio-portfolio

Blokhuis is op stel en sprong aangesteld, omdat de beoogde COO/CIO zich om medische redenen heeft moeten terugtrekken, aldus de winkelvastgoedbelegger. Die benoeming had Corio gisteren bekend willen maken.

Corio heeft Blokhuis bereid gevonden het verkoopprogramma te gaan leiden. Hij zal rapporteren aan CEO Gerard Groener. Blokhuis, nu nog commissaris van Corio, treedt vanaf 1 april dan wel terug uit de raad van commissarissen. Hij wordt geen lid van de raad van bestuur.

Zodra Corio een nieuwe COO/CIO heeft gevonden, zal Blokhuis worden voorgedragen voor herbenoeming in de raad van commissarissen. Vorig jaar kondigde Corio aan zijn portefeuille traditionele winkelcentra te willen afstoten. Deze portefeuille heeft een waarde van 1,4 miljard euro. Blokhuis is sinds december 2010 overigens ook commissaris bij Rabo Vastgoedgroep.

Reageer op dit artikel