nieuws

Ambassadegebouw Londen in de verkoop

Geen categorie

Het Nederlandse ambassadegebouw in Londen wordt binnenkort te koop aangeboden. Het gaat om een bezuinigingsoperatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat bevestigde een woordvoerder in de NRC van donderdag.

Ambassadegebouw Londen in de verkoop

Het ministerie van Buitenlandse Zaken moet vanaf 2015 40 miljoen euro bezuinigen op het postennetwerk in het buitenland, maar wil het liefst geen ambassades en consulaten sluiten. Daarom wordt naar andere manieren gezocht om geld te besparen.

Het ambassadegebouw ligt op een toplocatie bij Hyde Park in de Britse hoofdstad. Volgens de woordvoerder staat het pand nog niet te koop. De residentie van de ambassadeur, die ook bij Hyde Park staat, wordt niet verkocht. Waar de nieuwe ambassade komt, is nog niet bekend. Het vorige kabinet heeft al wel een stuk grond aangekocht op de zuidoever van de Theems. Het ministerie heeft nog geen concrete plannen om andere ambassadegebouwen te verkopen.

Reageer op dit artikel