nieuws

Zorgsector kan 116 miljoen besparen op energie

Geen categorie

De zorgsector kan in totaal 116 miljoen euro besparen op energie. De potentiële besparing bedraagt 16 miljoen euro bij ziekenhuizen, 32 miljoen euro bij verpleeghuizen, 32 miljoen euro bij verzorgingshuizen en 36 miljoen euro in de GHZ, GGZ en jeugdzorg. Dat heeft TNO Centrum Zorg en Bouw becijferd.

Zorgsector kan 116 miljoen besparen op energie

Zorginstellingen lopen steeds meer risico met de financiering en exploitatie van vastgoed. Daarmee is zorgvastgoed een strategisch bedrijfsmiddel geworden. Het doel van excellente zorg tegen maatschappelijk verantwoorde kosten komt dichterbij met een lagere energierekening. De noodzakelijke kennis voor een energiestrategie wordt aangereikt tijdens de masterclass.Financiering en energiebesparing in de zorg van Vastgoedmarkt en het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid. De masterclass vindt plaats op 19 maart in de Nyenrode Business University in Breukelen. 

Na een introductie van Albert Hulshoff (AHB Consultancy) over energieprestatiecontracten gaat Michel van Rooyen (AT Osborne) in op kansen voor de zorg, vastgoedstrategie en financiering. De opbouw van een business case met financiering en prestatiecontracten komt aan de orde tijdens een presentatie van Johan Paul (Coresta). Tot slot toont Rob Moelker, voorheen werkzaam bij het Lievensberg-ziekenhuis in Bergen op Zoom, hoe de aanpak in die zorginstelling leidde tot een lagere energierekening, een beter binnenmilieu en betere werkprestaties.

De masterclass vindt plaats van 13.30 tot 18.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 325 euro exclusief BTW. Abonnees van Vastgoedmarkt betalen 295 euro exclusief BTW. Aanmelden bij sduevents@sdu.nl ovv Masterclass Zorg.

Reageer op dit artikel