nieuws

Workshop: Rekenen met duurzaam vastgoed

Geen categorie

Op 11 april vindt de workshop Rekenen met duurzaam vastgoed plaats op de Nyenrode Business University in Breukelen. Deelnemers leren rekenen met kosten en opbrengsten van investeringen in duurzaam vastgoed.

Workshop: Rekenen met duurzaam vastgoed

Aan de hand van cashflow en scenario-analyse leert u wanneer een duurzame investering ook een goed rendement oplevert. Tijdens de workshop worden actuele business cases behandeld, die inzicht geven in de laatste ontwikkelingen van duurzaam vastgoed. De middagtraining wordt aangeboden door het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD) in samenwerking met Fakton en DWA. Deelnemers ontvangen gratis het boek ‘Gebouwen bewegen, de winst van duurzame kantoorrenovatie’.

Deelnemers krijgen financieel inzicht in technische maatregelen. Op interactieve wijze wordt een beeld geschetst van de huidige ontwikkelingen in de vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid en financiën. De workshop is onderverdeeld in twee delen: Techniek en Financiële analyse. Er komen onderwerpen aan de orde als de laatste ontwikkelingen in investeren in duurzaam vastgoed; terugverdientijden en split incentives; cashflow en scenario analyse; welke opbrengsten het verschil maken om het rendement te bepalen; welke duurzaamheidsinvesteringen effect hebben op de huisvestingslasten en welke subsidiemogelijkheden er zijn. Docenten zijn onder anderen ir. Machiel Karels, senior consultant DWA (Technologische ontwikkelingen) en Thomas Chaulet MSc, Consultant Fakton (Financiële business case).

De prijs is 495 euro, exclusief btw. Tot 28 maart wordt 15 procent vroegboekkorting gegeven. Meer informatie en aanmelden kan bij sduevents@sdu.nl onder vermelding van Rekenen met duurzaam vastgoed.

Download hier de brochure [PDF]

Reageer op dit artikel