nieuws

Workshop Green Leases en Greenlease Menukaart

Geen categorie

Op 12 maart vindt de workshop Green Lease en Greenlease Menukaart plaats in de Nyenrode Business University in Breukelen. De training wordt georganiseerd door het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD).

Workshop Green Leases en Greenlease Menukaart

Een Green lease is een huurcontract waarin afspraken worden vastgelegd tussen verhuurder en huurder over duurzaam gebruik en exploitatie van een gebouw. De Greenlease Menukaart is een online tool voor eigenaren en huurders van vastgoed waarin duurzaamheidambities worden vastgelegd in huurbepalingen.

Een duurzaam huurcontract of een Green Lease bevat afspraken over bijvoorbeeld energie, afval en water maar uiteraard ook over standaard huurclausules. Een Green Lease geeft aan op welke manier betrokken partijen de duurzaamheid van het gebouw willen verbeteren en hoe zij hiervoor verantwoordelijkheid willen nemen. Met een Green Lease kan het probleem van de ‘split incentive’ bij het verduurzamen van bestaande bouw worden opgelost of kan duurzame kantorennieuwbouw worden gerealiseerd.

In een Green Lease worden duurzaamheidsmaatregelen vastgelegd, inclusief de toewijzing/verdeling van kosten, baten en risico’s. De duurzaamheidsmaatregelen moeten zowel voor de huurder als voor de verhuurder gedurende de gehele huurtermijn meetbaar en controleerbaar zijn. Eindgebruikers verwachten deskundigheid, initiatief en een betrouwbaar advies. Voor een gefundeerd oordeel over nut en noodzaak, investeringen en resultaat is kennis over deze nieuwe contractvorm essentieel.

De Greenlease Menukaart is een online tool voor eigenaren en huurders van vastgoed om hen te helpen hun duurzaamheidambities vast te leggen in concrete huurbepalingen. Met de Greenlease Menukaart leggen beide partijen in de huurovereenkomst de verplichtingen, eisen en wensen voor duurzaamheid vast. Vaak is daarbij ook de vastgoedmanager betrokken, omdat hij bij de uitvoering van de gemaakte afspraken gedurende de looptijd van de huurovereenkomst betrokken is.

Meer informatie en aanmelden via:

sduevents@sdu.nl o.v.v. Green Leases en Greenlease Menukaart. Bij aanmelden het factuuradres vermelden. Kosten: 325 euro, exclusief btw. Bij aanmelding voor 26 februari geldt een vroegboekkorting.

Reageer op dit artikel