nieuws

Woningverkopen in januari gekelderd

Geen categorie

De verkoop van woningen is vorige maand sterk gekelderd. In januari registreerde het Kadaster 6260 verkochte woningen, tegen 17.364 in december. Dat betekent een daling van 63,9 procent.

Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster maandag publiceerde. In de maand december worden altijd meer koopakten bij het Kadaster aangeboden. In januari volgt er meestal een daling. Vorig jaar werden er in januari ook maar 7082 woningen verkocht. Dat het aantal registraties nu ook 11,6 procent lager uitpakt dan in 2012, komt vermoedelijk doordat veel huizenkopers eind vorig jaar nog profiteerden van voordelige hypotheekregels.

Vergeleken met december laten alle woningtypen een daling zien van het aantal geregistreerde verkochte woningen, signaleert het Kadaster. Vrijstaande woningen dalen het meest met 72,8 procent, appartementen het minst met 53,3 procent. Vooral in Zeeland werden fors minder woningen geregistreerd (min 72 procent). De provincie Noord-Holland kwam er met een min van 56,3 procent nog het beste vanaf.

Reageer op dit artikel