nieuws

Winkeliers Tilburg eisen handhaven winkeltijd

Geen categorie

Een groep van 150 zelfstandige winkeliers in Tilburg eist dat de gemeente gaat optreden tegen winkeliers die iedere zondag hun zaak openen. Als handhaving uitblijft, stappen ze opnieuw naar de rechter om de gemeente daartoe te dwingen.

Winkeliers Tilburg eisen handhaven winkeltijd

Het college van beroep voor het bedrijfsleven zette dinsdag (5 februari) een streep door de vrije koopzondagen in de stad. Het gemeentebestuur heeft echter aangegeven voorlopig niet te gaan handhaven. ‘Schandalig’, vindt voorzitter Henry Konijn van de Stichting Tegen Verruiming Zondagopenstelling, die de zaak tegen de gemeente had aangespannen. ‘Iedereen heeft zich aan de wet te houden. De overheid heeft daarin een voorbeeldfunctie. Het lijkt hier wel een bananenrepubliek.’ De kleine winkeliers vinden dat zij de dupe worden van de onbeperkte koopzondagen. Ze krijgen het zelf niet voor elkaar om iedere zondag open te gaan en vrezen omzet te verliezen aan grote ketens.

Leden van de stichting gaan ‘nauwlettend in de gaten houden’ welke winkels toch open zijn op zondag en dit rapporteren aan de gemeente, zegt Konijn. ‘Als de gemeente daar dan niets mee doet, zullen we zeker naar de rechter stappen.’ Ook zullen ze dan een schadevergoeding indienen, kondigden ze woensdag aan. Overigens zijn aanstaande zondag de meeste winkels toch al dicht wegens carnaval.

Reageer op dit artikel