nieuws

Veel buurthuizen sluiten deuren

Geen categorie

Het voortbestaan van veel buurthuizen staat op de tocht. Al zeker 100 centra zijn gesloten, van nog eens tientallen is het voorbestaan onzeker. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant gisteren.

Veel buurthuizen sluiten deuren

Vanwege de bezuinigingen doen gemeenten een beroep op burgers om de wijkcentra draaiende te houden. Maar volgens de krant vinden vrijwilligers het beheer, het onderhoud en de exploitatie van de buurthuizen te zwaar. Volgens de MOgroep, de brancheorganisatie voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening, hebben de sluitingen al zo’n 6.000 arbeidsplaatsen gekost.

Volgens Bas Denters, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Twente, moeten gemeenten niet denken dat bijvoorbeeld ouderen een stuk verder reizen als het centrum in de buurt sluit. Ook stelt hij dat vrijwilligers best enkele taken kunnen overnemen van gemeenten, maar dat ze nu in sommige gevallen ‘overvraagd’ dreigen te worden.

Reageer op dit artikel