nieuws

VEB: beleggers weer iets om voor te vechten

Geen categorie

De uitspraak van de Raad van State over de onteigening van SNS Reaal geeft beleggers weer wat om voor te vechten. Dat stelde directeur Jan Maarten Slagter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) maandag (25 januari) in een reactie.

‘Mensen zijn nog steeds hun beleggingen kwijt’, zei Slagter. ‘Maar deze uitspraak opent een pad dat tot nu toe gesloten was.’ De VEB-voorman erkende dat dat pad naar een eventuele schadevergoeding jaren zal duren. ‘Dit is het begin van een lange weg’, zei hij. De VEB wil dat er nu eerst een onderzoek komt naar de aansprakelijkheid voor het SNS-debacle. Daarvoor heeft de vereniging al een brief gestuurd naar de aanklager van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Ook met het ministerie van Financiën en met SNS zelf is daarover contact geweest, zei Slagter.

Pieter Lakeman, die eveneens namens gedupeerde beleggers beroep had ingesteld tegen de onteigening, sprak van een positief besluit. ‘Alle aandeelhouders hebben het recht teruggekregen om schadeclaims in te dienen tegen SNS’, zei hij. Volgens Lakeman was dat voor beleggers ‘het meeste wat ze eruit konden halen’. Hij verwacht dat eventuele schadeclaims ‘nog flink in de papieren kunnen lopen’.

Reageer op dit artikel