nieuws

Tilburg verliest zaak over koopzondagen

Geen categorie

Tilburg heeft behalve de kermis niet genoeg toeristische voorzieningen om 52 koopzondagen per jaar toe te staan. Het college van beroep voor het bedrijfsleven heeft dat geoordeeld in een zaak die was aangespannen door bijna 150 zelfstandige winkeliers.

Tilburg verliest zaak over koopzondagen

‘Naast de Tilburgse kermis resteren in Tilburg niet veel meer dan de gebruikelijke culturele voorzieningen’, staat in de uitspraak. De kleine winkeliers zeggen gedupeerd te worden omdat zij moeilijk zeven dagen per week open kunnen zijn. De Stichting tegen Verruiming Zondagopenstelling, die de zaak mee aanspande, zegt dat de Tilburgse winkels aanstaande zondag al dicht moeten blijven. De gemeente Tilburg heeft nog niet gereageerd.

Reageer op dit artikel