nieuws

Surseance voor BVR Bouw en Ontwikkeling

Geen categorie

BVR Bouw en Ontwikkeling, een ontwikkelende bouwer met 170 medewerkers uit Roosendaal, heeft surseance van betaling aangevraagd. Dat liet de directie van BVR Bouw en Ontwikkeling gisteren weten.

De bouwer en projectontwikkelaar had in 2012 te maken met tegenvallende omzet en stagnerende verkoop van eigen ontwikkelingsprojecten. Toen de financierende banken de teugels aantrokken, kwam BVR in acute liquiditeitsproblemen en restte de groep niets anders dan om uitstel van betaling aan te vragen.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft de surseance intussen voorlopig verleend. Op dit moment onderzoekt bewindvoerder Hans Alberts van Next Advocaten in Tilburg of een doorstart mogelijk is. Alle medewerkers blijven voorlopig in dienst, stelt een woordvoerster. De groep probeert ook alle projecten in uitvoering in de lucht te houden. De BVR-Groep bestaat sinds 1984. De groep heeft twee vestigingen in Roosendaal en één in Capelle aan de IJssel. In 2011 behaalde BVR nog een omzet van zo’n 99 miljoen euro en een nettowinst van bijna 2,5 miljoen.

Reageer op dit artikel