nieuws

Supermarkten beginnen jaar met meer omzet

Geen categorie

Supermarkten hebben in januari meer omgezet vergeleken met dezelfde maand een jaar geleden. De omzet steeg met 3,8 procent tot 3,12 miljard euro. Dat meldde marktonderzoeker GfK donderdag.

Supermarkten beginnen jaar met meer omzet

Per bezoek gaf de consument 22,18 euro uit. Dat is 3,9 procent meer dan in januari 2012. Volgens GfK is hier duidelijk sprake van een kentering. Vanaf juni 2012 stond de omzet per kassabon sterk onder druk. Dat veranderde pas in december, toen er voor het eerst weer een stijging (+2,1 procent) uit de bus rolde. Een deel van de gestegen omzet is terug te voeren op prijsverhogingen. Daarnaast heeft het koude weer in januari de supermarkten veel klanten opgeleverd. Zij deden boodschappen die zij bij beter weer op de markt of in een speciaalzaak hadden gedaan.

Reageer op dit artikel