nieuws

Slecht jaar voor Europese detailhandel

Geen categorie

Europese winkeliers hebben vorig jaar minder verkocht dan in 2011. Dat blijkt uit cijfers die het Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag naar buiten bracht.

Slecht jaar voor Europese detailhandel

Detailhandelaren in de zeventien eurolanden zagen hun verkopen in 2012 gemiddeld met 1,7 procent dalen. In de hele Europese Unie namen de winkelverkopen met 0,6 procent af. In december namen de verkopen in de eurozone met 0,8 procent af vergeleken met november en werd 3,4 procent minder verkocht dan in december 2011. De achteruitgang was het sterkst in Spanje. Daar verkochten winkeliers in december ruim 12 procent minder dan een jaar eerder. De Portugese detailhandel zette bijna 9 procent minder af. De resultaten van Nederlandse detailhandelaren in december waren nog niet beschikbaar.

Reageer op dit artikel