nieuws

Prijzendaling woningmarkt Spanje gestuit in januari

Geen categorie

De woningprijzen in Spanje zijn in januari vrijwel gelijk gebleven aan de gemiddelde prijs voor een woning in december. Dat meldde de Spaanse vastgoedconsultant Fotocasa gisteren op haar website. Het is de eerste maand in drie jaar tijd waarin de prijs in de daaropvolgende maand niet daalde.

Prijzendaling woningmarkt Spanje gestuit in januari

Fotocasa berekent de huizenwaarde op basis van de oppervlakte van een woning en kwam daarbij net zoals in december uit op een gemiddelde prijs van 1.890 euro per vierkante meter. In de hoofdstad Madrid steeg de prijs op maandbasis zelfs licht, met 0,3 procent naar 2.965 euro voor een vierkante meter. Op jaarbasis daalden de huizenprijzen in Spanje in de eerste maand van het jaar wel nog altijd sterk, met bijna 10 procent. Sinds de crisis in de vastgoedsector toesloeg, daalden de huizenprijzen in het land al met meer dan een derde ten opzichte van de piek van 2007.

In de regio Murcia gingen de prijzen vorige maand het hardst omhoog. Woningen waren daar gemiddeld 1 procent duurder dan een maand eerder. In Cantabrië ging de prijs het sterkst omlaag, met 0,9 procent. De duurste plek om te wonen in Spanje is de noordelijke stad San Sebastián. Daar betaalde een huizenkoper in januari gemiddeld bijna 4.600 euro per vierkante meter. Maar dat was ondanks de hoge gemiddelde meterprijs nog altijd 12 procent minder dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel