nieuws

Particuliere beleggers willen 40.000 woningen bouwen

Geen categorie

Particuliere beleggers willen ‘onder voorwaarden’ de komende twee jaar 40.000 nieuwe huurwoningen bouwen. Dat heeft Vastgoed Belang, vereniging van particuliere beleggers, meegedeeld na een bezoek aan minister Blok van Wonen. Blok heeft Vastgoed Belang direct al laten weten dat hij deze plannen moeilijk door de Tweede Kamer zal kunnen loodsen.

Particuliere beleggers willen 40.000 woningen bouwen

De leden van Vastgoed Belang zijn bereid te investeren als hen een brutorendement van 7 procent en een nettorendement van 4 procent kan worden gegarandeerd. De helft van de woningen zal bestaan uit sociale huurwoningen van maximaal 110.000 euro en voor de andere helft uit vrije sectorwoningen van 130.000 euro. Aannemers moeten deze woningen voor respectievelijk 80.000 en 100.000 euro bouwen. Gemeenten moeten de bouwkavels dan wel voor maximaal 10.000 euro verkopen. Volgens voorzitter Jan Kamminga levert dit 40.000 extra verhuisbewegingen op en een directe eenmalige opbrengst voor het Rijk van 600 miljoen euro.

Vastgoed Belang houdt zelf al rekening met een afwijzing van de voorstellen. ‘Hoewel het gesprek met de minister plezierig verliep, hebben wij moeten vaststellen dat hij er de voorkeur aan geeft door te gaan met de voorliggende plannen, omdat daarvoor een meerderheid in de Tweede Kamer zou bestaan en van onze ideeën onzeker is of hij die meerderheid zal krijgen’, aldus Kamminga.

Reageer op dit artikel