nieuws

Particuliere beleggers bouwen 40.000 woningen niet

Geen categorie

De plannen van grote particuliere beleggers om 40.000 woningen te realiseren, zijn van tafel. Dat stelt belangenvereniging Vastgoed Belang in reactie op het tussentijdse woningmarktakkoord.

Particuliere beleggers bouwen 40.000 woningen niet

Minister Blok houdt vast aan een inkomensafhankelijke huurverhoging, constateert voorzitter Jan Kamminga. Voor Vastgoed Belang is het echter onaanvaardbaar dat particuliere verhuurders hun huurprijs moeten verlagen zodra het inkomen van de huurder terugvalt. Vastgoed Belang voelt zich bovendien genegeerd. ‘Particuliere verhuurders bezitten 25 procent (800.000 woningen) van de huurwoningmarkt, terwijl we in het akkoord eigenlijk zijn vergeten. Zij worden door het nieuwe akkoord opgezadeld met veel extra administratieve rompslomp, ellende met huurders en een belasting die in geen enkele verhouding staat tot de extra opbrengsten. Onder deze voorwaarden zullen particuliere verhuurders niet bereid zijn in de woningmarkt te investeren’, aldus Kamminga.

Reageer op dit artikel