nieuws

Noord-Holland fuseert liever met Zuid-Holland

Geen categorie

Noord-Hollanders zien hun provincie liever met Zuid-Holland fuseren dan met de provincies Flevoland en Utrecht, zoals minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken voorstelt. Dat blijkt uit een enquête van het EenVandaag Opiniepanel en regionale omroepen.

Noord-Holland fuseert liever met Zuid-Holland

Van de inwoners van Noord-Holland heeft 27 procent een voorkeur voor Zuid-Holland. Uit hetzelfde onderzoek in Flevoland blijkt dat inwoners hier het minst uitgesproken zijn in hun voorkeur voor een ideale fusiepartner. De meeste inwoners van de jongste provincie kiezen wel voor een samengaan met Noord-Holland, maar die groep is niet groter dan 18 procent. ‘Flevoland wordt door geen enkele provincie gezien als ideale fusiepartner’, concludeert Omroep Flevoland.

Aan de landelijke peiling van EenVandaag deden 29.000 Nederlanders mee, onder wie 4500 inwoners van Noord-Holland en 800 van Flevoland. EenVandaag presenteerde het hele onderzoek maandagavond (18 februari). Minister Plasterk heeft in de uitzending gereageerd op de uitkomsten.

Reageer op dit artikel