nieuws

Minister Blok opent Provada 2013

Geen categorie

Minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst opent 4 juni om 10.00 uur de negende editie van de Provada. Het grootste Nederlandse vastgoedplatform vindt traditiegetrouw plaats in de Amsterdam Rai tussen 4, 5 en 6 juni.

Minister Blok opent Provada 2013

Het thema van de beurs luidt dit jaar ‘Deel de inspiratie’. Vanaf deze editie werkt de Provada ook met dagthema’s die in een kort seminar worden geïntroduceerd.

Op dinsdag 4 juni luidt het thema Herbestemmen, herontwikkelen of transformeren? Hoe gaan we de komende jaren om met ons incourante vastgoed? Functieverandering is in vele gevallen de oplossing, maar hoe? De onderwerpen herontwikkelen, herbestemming en transformatie krijgen momenteel veel aandacht binnen de vastgoedsector. Vooral de toenemende structurele leegstand zet eigenaren, gebruikers en beleidsmakers aan het denken over alternatieve mogelijkheden voor hun gebouwen.

De creatieve stad is het thema voor woensdag 5 juni. Geen platgetreden paden, maar nieuwe wegen. De omstandigheden om die aan te leggen, vraagt van gemeenten, ontwikkelaars en financiële instellingen een ander denkproces dan wat zij gewend zijn. Zo min mogelijk voorwaarden scheppen zou de grondhouding moeten zijn in het organisch laten groeien van een creatieve stad.

Op de laatste beursdag, donderdag 6 juni, draait het om zorgvastgoed met het thema Zorg (voor) vastgoed. Veel onrust over het vastgoed binnen de zorg door de veranderende regelgeving. De vastgoedorganisatie van de zorginstellingen staat voor de uitdaging een invulling te geven aan de vraag hoe het vastgoed kan worden ondergebracht, uitgaande van de nieuwe werkelijkheid.

Reageer op dit artikel