nieuws

Martijn Vlasveld wint IVBN Scriptieprijs

Geen categorie

ASRE-student Martijn Vlasveld heeft gisteren de elfde IVBN Scriptieprijs gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn aan de ASRE uitgevoerde onderzoek ‘Sustainability and the performance of a retail property investment portfolio’. Uit handen van juryvoorzitter Cor Worms ontving hij in het WTC in Amsterdam een cheque van 5.000 euro.

Martijn Vlasveld wint IVBN Scriptieprijs

‘Naar ons weten is hij als eerste op zoek gegaan naar de rent premium voor duurzaamheid in retail. Dat is een internationale primeur. Een mooie combinatie van historische, kwantitatieve analyse met een wellicht verwacht, maar heel erg goed onderbouwd resultaat’, oordeelde de jury. De scriptieprijs is een stimuleringsprijs van de vereniging van Institutionele Vastgoed Beleggers Nederland (IVBN) voor studenten die afstuderen op een vastgoedgerelateerd onderwerp.

Met de prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de vastgoedbeleggingssector in Nederland. De winnaar ontvangt 5.000 euro, de andere twee genomineerden ontvangen elk 1.000 euro. Voor de IVBN Scriptieprijs 2013 nomineerde de jury uit zeventien inzendingen drie scripties. Naast de scriptie van Vlasveld (ASRE) ging het om ‘Van belevingswaarde naar beleggingswaarde’ van Bart Vink (ASRE) en ‘A real options theory: Quantifying and valuing the possibility of a lease renewal’ van José Antonio Roodhof (Rijksuniversiteit Groningen).

Lees hier de winnende scriptie [PDF].

Reageer op dit artikel