nieuws

Londen heeft duurste kantorenmarkt ter wereld

Geen categorie

Het Londense West End is opnieuw ‘s werelds duurste kantorenmarkt. Londen liet het Hongkongse Central Business District (CBD) achter zich, blijkt uit onderzoek van Cushman & Wakefield dat gisteren gepubliceerd werd.

Londen heeft duurste kantorenmarkt ter wereld

In het rapport ‘Office Space Across the World 2013’ wordt gewezen op de schaarste aan kwaliteitsruimte in Londen, waardoor de concurrentie voor toplocaties is toegenomen. De tophuurprijzen voor kantoren in het Londense West End stegen met 2 procent en zijn daarmee anno 2013 de duurste ter wereld. Hong Kong strandt op de tweede plaats. Zona Sul in Rio de Janeiro schoot van de achtste plaats vorig jaar naar een derde plaats nu, als gevolg van een stijging van de huurprijs met 43 procent in vergelijking met 2011.

Algemeen werd de kantoormarkt geconfronteerd met een stijging van de prime rent met 3 procent in 2012, maar dit was grotendeels het gevolg van de groeiniveaus in Zuid-Amerika, en dan vooral in Brazilië en Colombia. Hoewel de prime rents globaal stegen, leden veel markten onder de aanhoudende economische onzekerheid, en dit leidde tot meer voorzichtigheid bij de huurders. Cushman & Wakefield verwacht dat de trend van ondernemingen die proactief proberen hun kantoorhuurkosten te drukken, zal aanhouden zolang de globale economische vooruitzichten onzeker blijven.

Reageer op dit artikel