nieuws

ING pleit voor flexibel huurplafond

Geen categorie

Een vast maximum van 4,5 procent van de woz-waarde voor sociale huur is te star. Een jaarlijks aanpasbaar percentage maakt het mogelijk om in te spelen op de marktontwikkelingen en de prestaties van de corporatiesector.

ING pleit voor flexibel huurplafond

Dat stelt ING in zijn kwartaalbericht woningcorporaties. Daalt de WOZ-waarde dan kan het percentage omhoog, en andersom. Ook de geplande investeringen, het aantal gerealiseerde verkopen, leefbaarheid en verduurzaming van de voorraad zouden kunnen meetellen bij de bepaling van de hoogte van het percentage. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de corporatiesector flink last gaat krijgen van het huurplafond. Minister Blok (Wonen) heeft al aangekondigd de maximale huur van 4,5 procent van de WOZ-waarde niet overal in te voeren.

Reageer op dit artikel