nieuws

Inbo wint selectie Waterfront downtown Shanghai

Geen categorie

Huangpu River Banks Development selecteerde Inbo met haar Chinese partner NITA als masterplanner voor de grootschalige duurzame Xin Hua Pudong waterfront ontwikkeling in het hart van Shanghai.

Inbo wint selectie Waterfront downtown Shanghai

De locatie aan de Huangpu rivier, met een omvang van circa 45 hectare, ligt tegenover de Bund in zakencentrum Pudong, waar ook de bekende televisietoren staat. Het winnende duurzame ontwerp van Inbo-Nita omvat een jachthaven en een oeverpark met een gemengd stedelijk programma van in totaal circa 750.000 m2. Het park legt met groene vingers de verbinding naar het achterliggende stedelijk gebied. Het concept schept exclusieve condities voor woontorens, kantoortorens, winkelcentra en recreatieve voorzieningen. Herbestemming van een aantal bestaande gebouwen met culturele functies sluit aan op een nieuwe trend in China om cultuurhistorisch erfgoed een tweede leven te geven.

Reageer op dit artikel