nieuws

Helft corporatiemedewerkers verwacht ontslag

Geen categorie

Bij 63 procent van de corporaties is de afgelopen jaren gereorganiseerd. 68 procent verwacht ook de komende jaren een reorganisatie. Bijna de helft van de corporatiemedewerkers voorziet ontslagrondes en ook de eigen positie is bij lange na niet zeker.

Helft corporatiemedewerkers verwacht ontslag

Dat blijkt uit een online onderzoek van USP, waaraan 420 medewerkers van verschillende corporaties deelnamen. Gemiddeld geeft de corporatiemedewerker een 7,5 voor zijn eigen werkplezier. Een mooi cijfer, maar wanneer gevraagd wordt of dit hoger of lager is dan twee jaar geleden, antwoordt vier op de tien dat dit lager is geworden. Dit daalde zowel door incidenten waardoor de corporatiesector de afgelopen maanden veelvuldig negatief in het nieuws is geweest, als door mogelijke effecten van de overheidsmaatregelen en de gevolgen van de financiële crisis.

Slechts een kleine meerderheid (52 procent) zegt positief tegen de sector aan te kijken. Over de eigen corporatie is men positiever, 72 procent kijkt zeer positief tegen de eigen corporatie aan. Hoe kleiner de corporatie is, hoe positiever de medewerkers.

85 procent van de corporatiemedewerkers zegt zich soms tot vaak te moeten verantwoorden over de negatieve berichtgeving over corporaties in het dagelijks werk. Ruim een op de vijf corporatiemedewerkers oordeelt dat de negatieve berichtgeving over corporaties een grote rol speelt in het dagelijks werk. Bijna 90 procent vindt dat de overheid en media te weinig onderscheid maken tussen incidenten en de werkelijkheid.

Reageer op dit artikel