nieuws

Economen: woonakkoord gaat niet ver genoeg

Geen categorie

De maatregelen van het kabinet zullen de woningmarkt niet uit het slop trekken. Een ruime meerderheid (60 procent) van het economenpanel Me Judice denkt niet dat het woonakkoord de komende twee jaar tot een merkbaar herstel gaat leiden, in termen van stabilisering van huizenprijzen, meer woningtransacties en bouwactiviteiten.

Economen: woonakkoord gaat niet ver genoeg

Volgens een gisteren gepubliceerde peiling verwachten ongeveer 70 procent van de economen dat een verhoging van de huurprijzen de doorstroming op de huizenmarkt wel zal stimuleren. Maar velen tekenen daarbij aan dat het effect beperkt zal zijn. De moeizaam overeengekomen maatregelen van het kabinet variëren van een verlaging van de btw op renovatie, verhoging van huurprijzen en een verhuurderheffing voor woningcorporaties. Het panel van Me Judice bestaat uit ongeveer 50 economische deskundigen, onder wie Piet Eichholtz, Lans Bovenberg en Sylvester Eijffinger.

Reageer op dit artikel