nieuws

Dutch Docklands genomineerd voor Mipim Award

Geen categorie

The 5 Lagoons op de Maldiven van Dutch Docklands is genomineerd voor een Mipim Award in de categorie futuristische megaprojecten. In totaal zijn 36 projecten in negen verschillende categorieën genomineerd. The 5 Lagoons, drijvende eilanden in een lagune van de Delftse projectontwikkelaar is de enige Nederlandse nominatie voor een Mipim Award.

Dutch Docklands genomineerd voor Mipim Award

De enorme ontwikkeling, waarmee een investering van maar liefst 1 miljard dollar zou zijn gemoeid, wordt uitgevoerd in een joint venture met de overheid van de Maldiven. Dat is een eilandengroep ten zuidwesten van Sri Lanka in de Indische Oceaan. De ongeveer 1.300 eilanden, een snorkelparadijs, liggen slechts anderhalve meter boven de zeespiegel. Ze worden bedreigd door het stijgende zeewater als gevolg van de klimaatopwarming. De ontwikkeling van een drijvende eilandengroep met honderden luxe villa’s, golfbaan, hotel en conferentieoord zou onderdeel zijn van een groter project om de toekomst van de bedreigde eilandgroep in de komende vijftig jaar veilig te stellen.

Projectontwikkelaar Dutch Docklands uit Delft is volgens een melding op de eigen website ‘wereldmarktleider in drijvende ontwikkelingen, concepten en infrastructuur’. Het bedrijf is opgericht in 2005 door Paul van de Camp en Koen Olthuis. Gerept wordt op de website over de realisatie van allerlei drijvende eilanden in Nederland, waaronder een drijvende gevangenis, een drijvend conferentieoord en zelfs ‘duizenden drijvende woningen’. Van al dit moois is ook na intensief googlen niets concreets terug te vinden. Vrijdag was niemand bereikbaar bij Dutch Docklands voor een toelichting.

Reageer op dit artikel