nieuws

Directeur Laurentius vecht ontslag aan

Geen categorie

Directeur Walter V. van de Bredase woningcorporatie Laurentius vecht zijn ontslag aan, kondigde zijn jurist Theo Vervoort gisteren aan. Walter V. werd in mei aangehouden op verdenking van oplichting. Hij zou verdiensten uit vastgoedtransacties voor de woningcorporatie in eigen zak hebben gestoken en Laurentius voor miljoenen hebben benadeeld. Hij werd destijds geschorst.

Directeur Laurentius vecht ontslag aan

Laurentius zegt nu meer en ook genoeg informatie te hebben voor een ontslag op staande voet. ‘We hebben een completer beeld en we weten dat er meer bewijs is’, zei interim-directeur Karin Rosielle afgelopen weekeinde. De aangifte van Laurentius tegen Walter V. is uitgebreid. De corporatie heeft nu aangifte gedaan wegens fraude, oplichting, witwassen, omkoping en deelname aan een criminele organisatie.

Walter V. spande destijds een procedure aan tegen zijn schorsing. De rechter heeft tot dusver bepaald dat hij zijn werk niet terugkrijgt en ook niet hoeft te worden betaald. Jurist Vervoort legde maandag uit dat hij zijn eis in de huidige bodemprocedure gaat aanpassen. Hij eist dat het ontslag wordt ingetrokken. Volgens hem is er geen dringende reden voor ontslag en is er grosso modo niets nieuws.

Reageer op dit artikel